Hoppa till sidans innehåll

Stegeborg, Klubbhelg 24-26 maj


Den 24:e maj 2019 åker vi till Stegeborg för att avsluta vårterminen med utomhusklättring och camping. Alla  medlemmar är välkomna dit!

Resan  och boende står ni för själva och priset för campingen är 40 kr per person/natt i tält. Vi försöker samordna så att alla som vill med får någon att åka med.

Klubben står för grillning på lördagskvällen med korv och bröd tillsammans med något att dricka. Det kanske även finns något sött man kan grilla också (läs marshmallows:) På lördag kväll blir det även någon gemensam aktivitet, vi brukar spela brännboll.

På campingen finns fin badplats och en stor fotbollsplan som går använda för aktiviteter. Klubben har med sig kubb, krocket och boccia.

Klubben försöker ordna för de som vill åka gemensamt (se Reseinfo nedan) och för att sätta upp topprep vid de olika lederna. Ledare och instruktörer från klubben finns med och hjälper till och informerar under helgen. 

 

Reseinfo

Ett gäng lämnar Jönköping kl. 18.00 på fredagen den 24:e. Vi utgår från Racketcentrum.

Klättringen avslutas ca 14.00 den 26/5.

Det är möjligt att det finns plats i buss på fredag kväll till självkostnadspris.

 

Anmälan

Anmäl ert intresse till This is a mailto link och om ni har plats i er bil så håller vi kontakten med er och uppdaterar er när det dyker upp ny info.

 

Boende / Camping

Det finns stugor att hyra för er som inte vill bo i tält, dock i begränsat antal. Det finns även rum att hyra. Om ni önskar detta kontaktar ni campingen direkt. Vi önskar också att vi får veta om ni hyrt stuga eller rum när ni anmäler er.

Ni hittar information om campingen på deras hemsida:

http://www.stegeborgsgarden.se/

Lite info om boendet på Stegeborgs Gården

Lite info från Stegeborgsgården 2019-01-28:

Det finns lediga rum att hyra då ni kommer.
En byggnad är fullbokad men för övrigt ledigt.
Våra enkla campingstugor, 6 bädds, för 65o kr/stuga/natt, kan vara bra alternativ.

 

Info om klippan och utomhusklättring

En bra  film om access till klippor och uppförande i naturen är Svenska klätterförbundets film Bilar, buller och bajs. Kolla in den på youtube:

Filmen

Lite om eget ansvar när man är ute och klättrar är sammanfattat i Svenska klätterförbundets Ansvarsförklaringen:
Läs här

Förare över klippan hittar ni här:

Förare Stegeborg, Linköpings KK hemsida

 

Utrustningsinformation

Vi tar med oss klätterutrustningen till Stegeborg så det blir ingen enskild hämtning.

I Stegeborg kommer vi att sätta broms och karbin vid varje rep så man behöver ingen enskild. Om inte selar räcker till till alla så kommer vi att göra likadant med selarna. Två vid varje rep så att det räcker till alla.

Ni behöver egen hjälm, både säkrare och klättrare. Det fungerar bra med en cykelhjälm eller skateboardhjälm eller något liknande om ni inte har klätterhjälm även om det är att föredra. Vid klippan ska samtliga bära hjälm. Citerar vår ordförande "Stenar diskriminerar ingen"

 

Uppdaterad: 18 APR 2018 16:09 Skribent: Håkan Johansson


Postadress:
Jönköpings Klätterklubb - Klättring
Racketcentrum, Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info