Hoppa till sidans innehåll

Grönt kort(topprepsklättring)


Våra kurser sker enligt Svenska Klätterförbundets normer och våra instruktörer är auktoriserade hos Svenska Klätterförbundet.

Skicka en intresseanmälan så återkommer vi med betalningsinstruktioner. En förutsättning för kursen är 9 anmälda och betalda. Anmälan görs genom att skicka ett mejl till This is a mailto link, ange namn och vilken av kurserna du vill göra en intresseanmälan till.

Kurser, höst och vinter 2019

Under ht 2019 kommer grönt kort-kurser hållas under sep-nov, d.v.s följande helger:

  • Vecka 37,  14-15 sep    FULLT
  • Vecka 41, 12-13 okt  
  • Vecka 46, 16-17 nov  

Anmälan till kursen kan göras så länge datumet inte passerats. Anmälan görs genom att skicka ett mejl till This is a mailto link, ange namn och vilken av kurserna du vill göra en intresseanmälan till (Exempel: Anna Andersson, Grönt kort kurs vecka 8). När din anmälan mottagits återkommer vi med ett mail med betalningsinstruktioner.

OBS: Din plats är inte reserverad förrän du betalat kursen

Ungefärligt upplägg

Dag 1. Kl. 10-14 Lära sig säkra med repbroms av typ sticht, grundläggande säkerhet vid inomhusvägg. Teknikträning och träningstips.

Dag 2. Kl. 10-14 Säkring med Grigri, hjälplåsande repbroms. Handske behövs, helst skinn(ej värmekänslig). Teknikträning och träningstips

Kursens mål är framför allt att lära sig hantera säkerhetsutrustning på ett så säkert sätt som möjligt men vi försöker även att erbjuda en möjlighet till att känna sig bekväm med att klättra på egen hand genom utökad tid för klättring i kursen. Kursen avslutas med ett teoriprov.

För att erhålla ett grönt kort krävs godkänt på både uppklättring och teoriprov.

Kursen kostar 995 kr.

 

Allmän info:

Träningskläder är att föredra under kursen. De får inte vara alltför löst sittande då det finns risk att de fastnar i klätterutrustningen. Ett par skor för inomhusträning är bra att ha med sig ifall våra klätterskor inte passar er.

Ta gärna med er något att äta då vi tar en kort paus efter halva tiden. Fyra timmar är en lång tid utan att tillföra energi vid fysisk aktivitet.

  

Vid ytterligare frågor om våra kurser hänvisar vi till This is a mailto link.

Uppdaterad: 31 AUG 2018 11:42 Skribent: Håkan Johansson


Postadress:
Jönköpings Klätterklubb - Klättring
Racketcentrum, Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info