Hoppa till sidans innehåll

Rött kort (ledklättring)


Våra kurser sker enligt Svenska Klätterförbundets normer och våra instruktörer är auktoriserade hos Svenska Klätterförbundet.

Nästa kurstillfällen är listade nedan. Anmäl gärna ditt intresse! Anmälan görs genom att skicka ett mejl till This is a mailto link och anger att det är ledkurs du vill gå. Du får sedan ett meddelande tillbaka med betalningsinformation. Först när din betalning har gått igenom är du garanterad en plats i kursen. Det krävs minst 9 st deltagare för att kursen ska bli av

Kurser hösten 2019

Följande kurstillfällen är inplanerade under våren 2019. Beroende på intresse kan fler kurser hållas.

  • Vecka 48, 30/11-1/12 

     

     Det krävs grönt kort för att få delta i denna kurs.

Ungefärligt upplägg

Dag 1. Kl. 10-14    Lära sig säkringsteknik vid ledklättring. Vi säkrar med repbroms av slot-modell. Teknikträning och träningstips för ledklättring.

Dag 2. Kl. 10-14    Vi klättrar vidare och tränar vidare på ledklättring. Mer teknikträning och träningstips

Kursens mål är framför allt att lära sig säkerhet och teknik vid ledklättring. Klättraren ska efter kursen känna sig säker vid ledklättring och ha en bra kunskap om skillnader mellan klättring på topprep och ledklättring både gällande säkring och klättring.

Kursen avslutas med ett teoriprov.

För att erhålla ett rött kort krävs godkänt på både uppklättring och teoriprov.

Kursen kostar 995 kr.

 

Allmän info:

Träningskläder är att föredra under kursen. De får inte vara alltför löst sittande då det finns risk att de fastnar i klätterutrustningen. Ett par skor för inomhusträning är bra att ha med sig ifall våra klätterskor inte passar er. Handske behövs, helst skinn. Inget värmekänsligt material  Klätterutrustning står vi för vid behov.

Ta gärna med er något att äta då vi tar en kort paus efter halva tiden. Fyra timmar är en lång tid utan att tillföra energi vid fysisk aktivitet.

  

Vid ytterligare frågor om våra kurser hänvisar vi till This is a mailto link.

Uppdaterad: 14 JUN 2018 21:48 Skribent: Håkan Johansson


Postadress:
Jönköpings Klätterklubb - Klättring
Racketcentrum, Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info