Hoppa till sidans innehåll

Stegeborg, Klubbhelg 28-29 maj


Sista helgen i maj åker vi till Stegeborg för att avsluta vårterminen med utomhusklättring och camping. Alla  medlemmar är välkomna dit!

Resan  och boende står ni för själva och priset för campingen är 55kr per person/natt i tält. Vi försöker samordna så att alla som vill med får någon att åka med.

Klubben står för grillning på lördagskvällen med korv och bröd tillsammans med något att dricka. Det kanske även finns något sött man kan grilla också (läs marshmallows:) På lördag kväll blir det även någon gemensam aktivitet, vi brukar spela brännboll.

På campingen finns fin badplats och en stor fotbollsplan som går använda för aktiviteter. Klubben har med sig kubb, krocket och boccia.

Klubben försöker ordna för de som vill åka gemensamt (se Reseinfo nedan) och för att sätta upp topprep vid de olika lederna. Ledare och instruktörer från klubben finns med och hjälper till och informerar under helgen. 

 

Reseinfo

Ett gäng brukar lämna Jönköping kl. 18.00 på fredagen, då utgår vi från Racketcentrum. J-KK hyr en minibuss för transport av utrustningen och det brukar finnas möjlighet att åka med i den, i mån av plats. 

Klättringen avslutas ca 14.00 på söndagen. 

Anmälan

Anmäl ert intresse här!

Klubben kommer hyra en minibuss. Platsbokning för den finns i formuläret. I övrigt uppmuntrar vi samåkning och räknar med att ni löser det bäst mellan er. 

Boende / Camping

Det finns stugor att hyra för er som inte vill bo i tält, dock i begränsat antal. Det finns även rum att hyra. Om ni önskar detta kontaktar ni campingen direkt. Vi önskar också att vi får veta om ni hyrt stuga eller rum när ni anmäler er.

Ni hittar information om campingen på deras hemsida:

http://www.stegeborgsgarden.se/

Lite info om boendet på Stegeborgs Gården

Hitta till steborgsgården med google maps

 

Info om klippan och utomhusklättring

En bra  film om access till klippor och uppförande i naturen är Svenska klätterförbundets film Bilar, buller och bajs. Kolla in den på youtube:

Filmen

Lite om eget ansvar när man är ute och klättrar är sammanfattat i Svenska klätterförbundets Ansvarsförklaringen:
Läs här

Förare över klippan hittar ni här:

Förare Stegeborg, Linköpings KK hemsida

Utrustningsinformation

J-KK tar med utrustning (sele, karbin, broms, skor) att låna ut till klubbens medlemmar. Dock ej hjälm, den får var och en ordna själv. 

Hjälmkrav!

Ni behöver egen hjälm, både säkrare och klättrare. Det fungerar bra med en cykelhjälm , skateboardhjälm eller något liknande om ni inte har klätterhjälm även om det är att föredra. Vid klippan ska samtliga bära hjälm. Citerar vår ordförande "Stenar diskriminerar ingen"

 

Uppdaterad: 18 APR 2018 16:09 Skribent: Henric Wahlgren

 

Postadress:
Jönköpings Klätterklubb - Klättring
Racketcentrum, Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info