Hoppa till sidans innehåll

Grundkurser i klättring inomhus


Jönköpings klätterklubb erbjuder kurser som ger dig den kunskap och de certifikat som krävs för att klättra på egen hand i de flesta klätteranläggningarna i Sverige. Våra kurser sker enligt Svenska Klätterförbundets normer och våra instruktörer är certifierade hos Svenska Klätterförbundet.

 

Anmälning till kurser 

Kursdatum och kurstyp finns under länken "Anmälningsformulär"

Grönt kort
Grönt kort är grunden för klättring på topprep inomhus. Under kursen lär du dig åttan, hantera en slottbroms, säkringsteknik mm. Ett grönt kort är obligastoriskt för klättring på repväggarna på alla SKF-ansluta klättergym.

Kostnad: 995 kr 

Rött kort
Under kursen lär du dig ledklättra, hantera quickdraws, klippa, ge slack och tekniker som krävs för både ledklättring och ledsäkring. För att delta i kursen krävs att du har grönt kort och att du är trygg i både topprepsklättring och topprepssäkring.

Kostnad: 995 kr

Läs mer om varje kurs genom att klicka på rubrikerna eller i menyn till vänster.

Allmän info:

Träningskläder är att föredra under kursen. De får inte vara alltför löst sittande då det finns risk att de fastnar i klätterutrustningen. Ett par skor för inomhusträning är bra att ha med sig ifall våra klätterskor inte passar er. I övrigt får ni låna all utrustning som behövs.

  

Vid ytterligare frågor om våra kurser hänvisar vi till This is a mailto link.

 

 

 

Uppdaterad: 10 APR 2014 11:58

 

Postadress:
Jönköpings Klätterklubb - Klättring
Racketcentrum, Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info