Hoppa till sidans innehåll

Filmvisning: The Dawn wall

31 OKT 2018 11:01
Välkommen till filmvisning av The Dawn wall den 16 november kl. 18:00
  • Uppdaterad: 01 NOV 2018 10:10

The Dawn wall är en film om klättring, men inte bara för klättrare. Det är en inspirerande berättelse om uthållighet och övertygelse, om sex års förberedelser för att uppnå ett mål som världen trodde var omöjligt. Följ med på en episk skildring av en bedrift som trollband världen, och in i hjärtat och huvudet på de som gjorde det omöjliga möjligt. Filmen har vunnit stor uppmärksamhet internationellt och fått fina recensioner. Bland annat vann den ”The audience award” på South by southwest.

Klättrarna Tommy Caldwell och Kevin Jorgeson förändrade klättringsvärlden för alltid i januari 2015 då de försökte klättra The Dawn Wall i Yosemite – en 1000 meter hög vertikal klippvägg. Tommy och Kevin levde på väggen i flera veckor där de följdes av media från hela världen, men för dem själva var det den ultimata utmaningen efter ett helt liv i klättringsvärlden.

Den här filmen suddar ut gränsen mellan hängivenhet och besatthet. Tommy Caldwell och Kevin Jorgeson förberedde sig noggrant i sex år. Vid det sista försöket, när hela världen ser på, ställs Caldwell inför ett sanningens ögonblick. Ska han överge sin partner för att uppfylla sin dröm, eller riskera sin framgång för att rädda sin vänskap med Jorgenson?

Genre: Dokumentär, Äventyr
Regissör: Josh Lowell, Peter Mortimer
Längd: 1h 40 min
Språk: Engelska (Ingen svensk text)

INSLÄPP BÖRJAR: 17:30
FILMEN BÖRJAR: 18:00

För mer info och biljettköp: Kolla in vårt event på Facebook

Skribent: Henric Wahlgren
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Jönköpings Klätterklubb - Klättring
Racketcentrum, Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info