Hoppa till sidans innehåll

Information från Jönköpings Klätterklubb gällande nya restriktioner för Covid-19

03 NOV 2020 19:28
Med anledning av de nya rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Regeringen beslutat om för Jönköpings Län har Jönköpings klätterklubb följande information
  • Uppdaterad: 03 NOV 2020 19:28

Med anledning av förlängda rekommendationer och begränsningar för samling som Folkhälsomyndigheten och Regeringen beslutat om har Jönköpings klätterklubb följande information:

Bakgrund

Jönköpings Klätterklubb hyr hallen av Racketcentrum/RC Sports and Business för all klätterrelaterad verksamhet. Det åligger därför klätterklubben att införa eventuella begränsningar till hallen som rör organiserad klättring.

Från och med den 3 november, finns följande styrande rekommendationer som berör Jönköpings Klätterklubb:

  • Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.
  • Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek,
  • Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Rekommendationerna gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. Dessvärre kan inte JKK genomföra dessa träningar utan att samla flertalet vuxna på samma plats då föräldrar säkrar sina barn vilket då går emot de två första rekommendationerna.

Fortsatt nedstängd verksamhet

På grund av de förlängda rekommendationer och begränsningar kommer JKK inte att kunna starta upp någon form av organiserad klättring under resten av höstterminen 2020.

Följande beslut har fattats av styrelsen för Jönköpings Klätterklubb:

  • All organiserad klättring stängs ned för 2020 i enlighet med rekommendationerna. Detta innefattar kurser, pröva-på (öppen såväl som privat), barn- och ungdomsträning och Vuxengruppen.
  • Samtliga medlemmar ombeds starkt att lyda rekommendationerna och inte vistas i klätterhallen överhuvudtaget fram till dess att nya rekommendationer är på plats.
  • För inställda kurser och pröva-på:er där deltagare redan betalat in kommer de erbjudas att få pengarna tillbaka eller gå kursen vid ett senare tillfälle.
  • För inställd barn- och ungdomsträning kan JKK dessvärre inte betala tillbaka hela eller delar av terminsavgiften då råden är av sådan karaktär att vi hävdar force majeure (det är bortom vår kontroll). För info om vårterminen, se nedan

Kompensation och ersättningar

Framtida öppning

Vi hoppas att kunna komma igång med verksamheten igen i v. 5 2021 (då vårterminen brukligen startar) men i dagsläget ser inte prognosen särskilt positiv ut.

För att kompensera barn- och ungdomsklättringen erbjuds att klättra vårterminen för endast 300kr (istället för 895kr) förutsatt att betalningen kommer in till klubben innan vecka 5. Vi kan inte garantera att träningarna kommer att starta vecka 5 men ditt barns plats är garanterad i.o.m. betalningen.

Länk för betalning: https://www.j-kk.se/klattring/barn-ungdomsklattring/Terminsavgift/

Jönköpings Klätterklubb följer utvecklingen och kommer i alla lägen att följa de rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och Regeringen ålägger samhället. Inga undantag kommer att göras då vi som förening är en del av civilsamhället och måste ta vårt ansvar för att begränsa den samhällsspridning av Covid-19 har.

Information om Covid-19:s utveckling och eventuella framtida begränsningar följs av klätterklubben och nya krav kommer att efterlevas när/om sådana tillkommer.

 

Alla frågor, önskemål, krav på ersättning eller klagomål riktas till ordförande Henric Wahlgren på This is a mailto link eller på telefon 070-456 26 28.

 

Hälsningar,

Styrelsen för Jönköpings Klätterklubb

 

 

 

 

 

Skribent: Patrick Cider
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Jönköpings Klätterklubb - Klättring
Racketcentrum, Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info