Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad info gällande corona

30 MAR 2020 16:06
Med anledning av den fortsatta spridningen av coronviruset Covid-19 och de
rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Regeringen beslutat om har Jönköpings klätterklubb följande information:
  • Uppdaterad: 30 MAR 2020 16:06

Information från Jönköpings Klätterklubb gällande Covid-19
Jönköping den 30 mars 2020

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronviruset Covid-19 och de
rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Regeringen beslutat om har Jönköpings klätterklubb följande information:


Bakgrund
Jönköpings Klätterklubb hyr hallen av Racketcentrum/RC Sports and Business för all klätterrelaterad verksamhet. Det åligger därför klätterklubben att införa eventuella begränsningar till hallen.


Påverkan på klubbens verksamhet

I dagsläget (den 30 mars 2020) finns ett förbud om att samla fler än 50 personer vid ett och samma tillfälle. Jönköpings Klätterklubb gör bedömningen att detta inte påverkar barn- och ungdomsträningen, kurser eller pröva-på:er då antalet personer som samlas vid ett tillfälle sällan överstiger 16 personer. Dessa kommer därför att pågå tillsvidare utan begränsningar.

Gällande klubbkvällar varierar deltagarantalet men en enkel beräkning på 2 personer per rep i rephallen + ytterligare 10 personer i boulderingen ger en total av 36 personer i hallen samtidigt. Detta är det maximala antalet personer som klubben bedömer kommer att vistas i hallen samtidigt. Det är därmed osannolikt att en oorganiserad klubbkväll (där hallen är öppen för alla som köpt väggavgift) kommer att överskrida begränsningen på 50 personer. Hallen kommer därför att vara öppen tillsvidare utan begränsningar.

Den aktivitet som är i farozonen för att ställas in är klubbens årliga resa till Stegeborg som kan samla så många som 65 personer. Om begränsningen på 50 personer kvarstår kommer ett beslut behöva fattas av styrelsen huruvida Stegeborgshelgen ställs in eller om ett anmälningssystem ska tillämpas.

Framtida begränsningarJönköpings Klätterklubb följer utvecklingen och kommer i alla lägen att följa derekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och Regeringen åläggersamhället. Inga undantag kommer att göras då vi som förening är en del avcivilsamhället och måste ta vårt ansvar för att begränsa den samhällsspridning av Covid-19 har.

Övrig info
Fortsatt gäller följande krav på samtliga som vistas i hallen

  • Stanna hemma om du är krasslig! Detta gäller oavsett typ eller grad avkrasslighet då symptomerna för Covid-19 är många och ibland uppträder diffust för vissa individer. Föräldrar, ni ansvarar för att era barn är friska och håller sig hemma om de är det minsta krassliga. Oavsett hur tråkigt detta är för den enskilde.
  • Tvätta händerna! Det enklaste sättet att hålla sig frisk är genom en god handhygien

  • Håll avstånd i hallen och minimera social kontakt! Visa hänsyn till varandra i hallen. Lämna gärna ett rep emellan er ledigt och trots att vi går under parollen ”Sveriges trevligaste klätterklubb” ber vi er att minimera mängden kramar, ryggdunkningar, delande av godis, vattenflaskor m.m.

Information om Covid-19:s utveckling och eventuella framtida begränsningar följs
av klätterklubben och nya krav kommer att efterlevas när/om sådana tillkommer.

För frågor, kontakta klubbens ordförande Henric Wahlgren på This is a mailto link eller
på telefon 0704-56 26 28

Hälsningar,
Styrelsen för Jönköpings Klätterklubb

Skribent: Patrick Cider
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Jönköpings Klätterklubb - Klättring
Racketcentrum, Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info